Q42

Screen Shot 2014-12-01 at 18.51.16(The Q42 section on this site will mainly be available in Dutch. But! FYI, multiple blogposts in the category Q42 are in English.)

Q42 maakt software voor het web, mobile, en het Internet of Things.
Hun 60 nerds programmeren vanuit Den Haag, Amsterdam en Mountain View samen met o.a. Google, Philips, het Rijksmuseum en de Nederlandse Staatsloterij.

Jaarlijks organiseert Q42 #w00tcamp. Dit is een tweedaags evenement (met overnachting onder bureaus en heel veel eten en bier) waar Q-nerds en genodigden leuke dingen bedenken en bouwen. In twee pitchrondes voorafgaand aan w00tcamp presenteren de deelnemers hun ideeën aan elkaar, de beste worden uitgekozen en daarna worden teams gevormd. De teams proberen dan tijdens w00tcamp hun idee zo goed mogelijk uit te voeren, want het winnende team krijgt een prijs.

In 2014 werd ik uitgenodigd om allebei de dagen te marathonbloggen over en voor w00tcamp. Op deze site heb ik de blogs geplaatst die oorspronkelijk zijn gepubliceerd op de Q42 #w00tcamp Tumblr. Op deze site kun je ze allemaal verzameld vinden in de categorie: Q42.

Maar daar hield het niet op. W00tcamp bleek voor mij meer dan twee dagen doen wat ik leuk vind en nieuwe leuke interessante mensen ontmoeten. Na w00tcamp werd ik namelijk opgebeld of ik voor Q wilde komen werken. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! En daarom deed ik er de PR, communicatie, bloggen, copy writen en sociale media. De blogs na w00tcamp kun je dus ook terug vinden in de categorie: Q42.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: